Koiran ei-toivotun käytöksen ratkaiseminen

Jos ilmoittaudut jollekin käytännön kursseistamme, luento saattaa sisältyä kurssin hintaan - tästä on maininta kyseisen kurssin kohdalla! Tällöin valitset itsellesi sopivan luentopäivän kurssille ilmoittautuessasi alasvetovalikosta. Huomaathan, että myös luennot kuuluvat peruutusehtojemme piiriin.

Luennon kesto noin 3 tuntia ja luennoille osallistutaan ilman eläimiä. Saatte tarkemmat ohjeet sähköpostissa kurssikirjeessä muutamaa päivää ennen luentoa.

Luennon sisältöä

Ohitus-ongelmat ja hihnakäytös, arkuudet, käsittelyn vaikeus, ovikellolle haukkuminen, maltillisesti tervehtiminen ovat tyypillisimpiä koiranomistajan ongelmia.

Luennolla käymme läpi koulutusteorioita siitä, millä eri keinoilla opettaa koiralle toisenlainen, kannattavampi käytösmalli ja positiivinen tunnetila. Käymme läpi vastaehdollistamista, siedättämistä, operanttia ja klassista ehdollistamista sekä Suomessa vielä tuoretta Behavior Adjustment Training -menetelmää (BAT) lyhyesti läpi. BAT:sta myös oma, erillinen luentomme ja seminaarimme – luennoija, eläintenkouluttaja Miira Hellsten on Suomen toistaiseksi ainoa sertifioitu BAT-kouluttaja (CBATI). Havainnollistamme luentoa videoiden ja usein myös live-esiintymisten kautta omilla eläimillämme.

Huom, ennen tätä luentoa kannattaa kuunnella Miten eläin oppii -luento, jossa syvennytään oppimisen lainalaisuuksiin eli miten ylipäätään kouluttaa koiraa ja miten eläin oppii.