Pentukurssi

Tämän kurssin sisällöistä on tarjolla itseopiskeluun sopiva verkkokurssi:

Arjen taitojen verkkokurssi >>

Kurssien tueksi on mahdollista ja tilata kouluttajilta henkilökohtaista ohjausta etäopetuksena.

Hyvien käytöstapojen oppiminen ja koiran sosiaalistaminen on tärkeää aloittaa heti, kun pentu tulee uuteen kotiinsa. Jo opittuja tapoja on hankalampaa kitkeä pois, kuin opettaa heti halutuille tavoille. Koiran sosiaalistamisessa puolestaan ensimmäiset kolme ja puoli kuukautta ovat korvaamattoman tärkeää aikaa.
Pentukurssillamme treenaamme palkitsevasti kontaktia huoltajaan ja erilaisia arjen taitoja katsekontaktista, luoksetulosta, käsittelystä ja hihnakäytöksestä lähtien. Pennulle koulutetaan, että maailman mukavat asiat saa kontaktin kautta eikä karkailemalla ja vetämällä.

Ensimmäiset kolme ja puoli kuukautta ovat kaikkein tärkeintä aikaa koiran sosiaalistumiselle, että se oppii muut ihmiset, koirat, kissat, kulkuneuvot, kävelypinnat sekä erilaiset ohitettavat asiat ja äänet mukaviksi, normaaleiksi asioiksi. Siksi pentukursseillemme voi tulla myös rokottamattoman, alle kolmikuisen pentukoiran kanssa: pennulla on silti vielä emolta saamiaan vasta-aineita elimistössään rokotusten saamiseen eli kolmen-neljän kuukauden ikään asti. Toisaalta USA:ssa esimerkiksi on entistä enemmän yleistynyt varhaisrokottaminen: ensimmäinen rokotus voidaan koiralle antaa jo 6-8 viikon iässä, toinen kolmekuisena ja kolmas neljän kuukauden iässä. Näin rokotukset vastaavat silti myös Kennelliiton vaatimuksia mahdollista kisauraakin ajatellen (koiran tulee saada rokotukset kolme- ja nelikuisena liiton vaatimusten mukaan). Mutta Suomessakin varhaisrokotuksia annetaan useilla lääkäriasemilla.

Esimerkiksi Animal Veterinary Society of Animal Behavior -yhdistys suosittelee aloittamaan pentukurssin jo 7-8 viikon ikäisen pennun kanssa, ks linkki

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Pentukurssi on tarkoitettu noin 2-⁠5 kk ikäisille pennuille ja heidän koko ihmisperheelleen (lapset voivat tulla mukaan iän ja keskittymiskyvyn mukaan)
Nuori pentu voi osallistua kurssilla jo ennen rokotuksia, kunhan pentu saa rokotukset suositellussa aikataulussa.
HUOM. 5-12 kk + aikuisille ja vanhoille koirille käy ensimmäiseksi kurssiksi mm. Kiva Koirakansalainen -kurssi.

Suositeltavat esitiedot:

  • Miten eläin oppii? -luento (noin 3t)  (sisältyy hintaan)
  • Koiran elekieli -luento (noin 4t)  (sisältyy hintaan)
    Valitsethan sopivat luentopäivät jo ilmoittautuessasi kurssille (alasvetovalikot) ja merkitse ne itsellesi muistiin. Jos et pysty valitsemaan päivää ilmoittautumishetkellä, katso sopiva päivä mahdollisimman pian ja ilmoita se info@heiluvahanta.fi -osoitteeseen, niin lisäämme päivän tilaukseesi. Perheenjäsenet voivat osallistua kurssiin liittyville luennoille 5 euron lisämaksusta (maksu paikanpäällä) ja heidän tulosta ilmoitetaan info-sähköpostiin.

Mitä kurssi pääpiirteittään sisältää?

  • YKSILÖKOHTAISIA koulutusohjeita eli treenejä niin yksi koira kerrallaan kuin myös häiriönsiedätyksenä toisten koirien/ihmisten ja muiden häiriöiden läsnä ollessa pienryhmänä lämpimissä sisätiloissamme. Sään salliessa ja ryhmän näin toivoessa osa kurssin kerroista voi olla myös ulkona.
  •  max neljä koiraa/kurssi takaa laadukkaan yksilöohjauksen – häiriönsiedätystä unohtamatta
  • Oma pentukansio - artikkelikokoelma ja harjoituksia pennun koulutukseen ja sosiaalistamiseen
  • Motivaation ja kontaktin rakentamista huoltajaan
  • Oikea-aikaisen palkitsemisen oppimista erilaisilla palkkioilla ja leluleikin pelisääntöjä
  • Luopumista, luoksetuloa, hihnakäytöstä, rauhassa katsomista, häiriöiden sietämistä ja käsittelyharjoituksia sekä muita perustaitoja