Kouluttajatiedot

Marjo

Taura

Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Heiluvassa Hännässä koulutan pääasiassa arjen taitoja niin pennuille kuin vanhemmillekin koirille. Haluan auttaa kaikenlaisia koiria ja omistajia oppimaan arjen perustaitoja ja elämään hyvää ja tasapainoista elämää yhdessä. Näen kouluttamisen ennen kaikkea kommunikaationa: mitä paremmin kommunikoimme koiriemme kanssa ja mitä paremmin ymmärrämme niiden rikasta elekieltä, sitä antoisampaa yhteiselomme on molemmille osapuolille.

Oma koirani on sekarotuinen terrierimix Biff, jonka adoptoin Kulkureiden kautta Romaniasta vuonna 2013.  Vaikka koiria on elämässäni ollut jo yli 20 vuoden ajan, on Biff se, joka sai minut todella kiinnostumaan eläintenkouluttamisesta ja lopulta opiskelemaan ammattitutkintoon. 

Täydennän osaamistani jatkuvasti erilaisilla lisäkoulutuksilla, opittavaa riittää loppuelämäksi :). Suoritin Jenny Jalosen kouluttajakoulutuksen "Eroahdistus ja yksinolon ongelmat" syksyllä 2021. Aikaisemmin mahdottoman vaikeana pitämäni kouluttamisen osa-alue on osoittautunut kiinnostavaksi ja ennen kaikkea erittäin mahdolliseksi toteuttaa. Eniten yksinolo-ongelmien ratkaisussa minua motivoi sekä koiran että omistajan hyvinvointi, jota uusimpaan tietoon perustuvalla koulutuksella on mahdollista selvästi lisätä. Kesällä 2022 olin mukana Pawsiteamin järjestämässä Kiva käsittelijä -kouluttajakoulutuksessa, jossa paneudutaan erityisesti koiran omaehtoiseen toimintaan ja vuorovaikutukseen hoitotoimenpide- ja käsittelytilanteissa. Lisäksi osallistun jatkuvasti erilaisiin kansainvälisiin seminaareihin netissä.