Rähjäämätön ja arkailematon koira (BAT 2.0) -seminaari

Aika: 3.9. klo 10-16
Paikka: Koira- ja Kissakoulu Heiluva Häntä, Helsinki
Luennoija: Miira Hellsten, eläintenkouluttaja AT, YTM, CBATI
Hinta: 39 € sis. kahvitarjoilun

Seminaarista hyötyy jokainen koiranomistaja: niin koiran hankintaa vasta suunnitteleva, pentukoiraa kasvattava kuin myös rähjäherkän, arasti karkuun pinkovan tai helposti ylikiihtyvän eläimen huoltaja tai rescuekoiran hankintaa suunnitteleva.

Seminaarissa käydään läpi erilaisia metodeja kouluttaa koirasta itsevarmaa, itsehillinnän taitavaa pelkäämätöntä koiraa. Pääpaino on amerikkalaisen eläintenkouluttaja Grisha Stewartin kehittämässä Behavior Adjustment Training 2.0 -menetelmässä (BAT 2.0), jolla autetaan niin koiria kuin muitakin eläinlajeja oppimaan itsevarmuutta ja sosiaalisuutta eläimelle turvallisella koulutustavalla. BAT 2.0 -menetelmä sopii myös vetämättä hihnassa –käytöksen treenaamiseen ja pennun tai vaikkapa uuden rescuekoiran siedättämiseen ympäristön häiriöihin kuten ihmisiin, koiriin tai vaikkapa ohikiitäviin autoihin ja pyöriin.

BAT 2.0 -menetelmän tarkoituksena on saada koiralle rauhallisen positiivinen kokemus ympäristön häiriöistä. Menetelmässä käytetään apuna niin eläimen elekielen ja stressitilan tunnistamista, taitavaa, koiraystävällistä pitkän hihnan käyttöä, toiminnallisia vahvisteita sekä tarvittaessa myös ohjaajan taskusta tulevia palkkioita (namit, lelut). Aluksi pyrkimys on järjestettyjen koulutustilanteiden avulla kouluttaa eläintä käyttämään omaa rauhoittavaa elekieltään tehden siitä kannattavaa eläinyksilölle rähisemisen, karkuun luikkimisen tai liian kiihkeästi toisten koirien luo ryntäilyn tilalle. Myöhemmin näitä käytöksiä yleistetään erilaisiin arjen tilanteisiin kuunnellen ja reagoiden eläimen tilantarpeeseen – jotta koira oppii rauhoittavan elekielen kannattavuuden.

Seminaarissa käydään läpi myös koiran elekieltä – tämä kun on pohja kaikenlaiselle koirankoulutukselle. Luennolla näytetään useita videoita menetelmän set up –treeneistä jalkakäytävillä tapahtuviin ohitustilanteisiin etenemiseen asti. Miira Hellsten esittelee seminaarissaan myös syksyllä 2016 Romaniasta adoptoimansa rescuekoiran koulutusprosessia videoklippien avulla.

Suosittelemme osallistujille myös joko Koiran elekieli -luennon tai pitemmän Koiran elekieli ja stressi -seminaarin käymistä.

Luennolle osallistutaan ilman koiraa, ja myös hihnan käyttöä treenataan ilman koiraa.

Koiran kanssa treenaamiseen on mahdollisuus ostaa treenipaikka erikseen. Treenejä varten seminaari pitää olla käyty.

https://www.heiluvahanta.fi/kurssit/bat-20-behaviour-adjustment-training

Seminaarin kouluttaja on Miira Hellsten YTM, eläintenkouluttaja (AT), CBATI. Hän on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa sertifioitu Behaviour Adjustment Training 2.0 -kouluttaja (CBATI) ja Heiluva Häntä koira- ja kissakoulun perustaja.

 

Rähjäämätön ja arkailematon –koira sekä elekieliseminaaria on luvassa myös Helsingin ulkopuolella. HUOM! Ilmoittautumiset näihin aina tapahtumajärjestäjän kautta (Kouluttajana Heiluva Häntä koira- ja kissakoulun vetäjä, eläintenkouluttaja (AT, YTM, CBATI) Miira Hellsten):

5.-6.8.2017 Tampere + treenimahdollisuus ma 7.8., http://pesu.tapahtumiin.fi/

26.-28.8.2017 Lappeenranta, koirakoulu Nuusku, http://nuusku.fi/

9.-10.9.2017 Raisio, koirakoulu Vainuvoima, http://vainuvoima.fi

21.-22.10.2017 Kajaani + treenimahdollisuus ma 23.10., Koulutuspalvelut Noora Heikkinen, https://www.facebook.com/events/428658157475279/

3.-4.2. 2018 Oulu, Oulun kesäyliopisto, http://www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi/fi/oulu/'

 

Haluatko seminaarin omalle paikkakunnallesi/omaan koirakouluusi? Ota yhteyttä miira@heiluvahanta.fi