Harrastuskoirakurssi

Harrastuskoiralla on hyvä olla muitakin kuin lajiin liittyviä taitoja, jotta sillä on mahdollisuus oppia nopeasti ja vaivattomammin ja tehdä suoritus optimaalisesti niin harjoituksissa kuin kilpailutilanteissa.

Ohjaajan taitoihin liittyy esimerkiksi erilaisten palkkioiden valinta ja käyttö - miten eri tavoin koiraa voikaan palkita! Entä miten antaa koiran kertoa sopivasta palkasta? Joitain palkitsemisen muotoja koirakin oppii vasta toistojen myötä. Palkitsemiseen, taukojen ja aktiivisen tekemisen vuorotteluun sekä siihen, mikä on sopiva lämmittely juuri minun koiralle ennen tehtäviä, ohjaaja saa vinkkejä omalta koiraltaan - ja näitä vinkkejä opettelemme lukemaan kurssilla.

Opettelemme myös vuorottelemaan aktiivisen ja rauhallisen tehtävän välillä. Koira oppii meidän antamien sopivien tehtävien kautta nostamaan ja laskemaan virettään ja harjoittelun myötä myös itse säätelemään tunnetilaansa. Samalla kurssin edetessä häiriöt lisääntyvät hallitusti - kun joku leikkii hurjasti vinkulelulla, toinen koira voi tehdä rauhallisempaa tehtävää.

Jos harrastuskoira ei osaa levätä vuorojensa välillä autossa tai vaikkapa matkahäkissä, sillä ei ole enää kilpailupäivän tai pidemmän harjoituspäivän loppupuolella energiaa optimaalista suoritusta varten. Siksi rauhoittumisen eri taitoja opetellan tälläkin kurssilla.

Mitä kurssi pääpiirteissään sisältää?

- Erilaisten palkkaustapojen harjoittelua (mm. ympäristöpalkat, sosiaalinen palkka, etäpalkat eri suunnissa ja eri palkkioilla, leikkipalkkiot ja ruokapalkkioiden eri variaatiot)
- Siirtymiset (autosta / ulkoa treenitilaan, tauolta suorituksiin ja tauolle)
- Vireenhallintaa ja -vaihtelua, eli rauhoittumisen ja aktiivisen tekemisen vuorottelua eri tehtävin
- Erilaisia rauhoittumiseen ja oman vuoron odottamiseen liittyviä harjoituksia (alusta, häkki tms)
- Harrastuslajeihin liittyvien häiriöiden kanssa toimimista niin, että häiriöiden määrä kasvaa kurssin edetessä
- Luoksepäästävyyden harjoittelu, esim. sirun lukeminen  ja säkäkorkeuden mittaaminen
- Ryhmän mukaan myös mahdollista tehdä muita harjoituksia

Kenelle kurssi soveltuu?

- Palkitsemiseen perustuvan koulutuksen perusteet käytössä (esim. palkkiomerkki, palkitseminen)
- Pennuilla ja nuorilla koirilla vähintään Pentukurssi käytynä, muilla mm. luopuminen, kontakti ja kyky työskennellä samassa tilassa muiden kanssa (näkösermit sisätreeneissä mahdolliset), eli jokin arjen taito kurssi on hyvä pohja
- Harrastuslajien aloittamisesta kiinnostuneille koirakoille
- Harrastuslajeissa jo käyville koirakoille, jotka haluavat oppia lisää perustaitoja

- Kurssi ei sovellu  voimakkaasti rähiseville koirille. Innostuksesta tai turhaumasta johtuva haukahtelu ei ole este kurssille osallistumiseen. Jos et ole varma, sopiiko kurssi teille, lähetä sähköpostia infoon tai kurssin kouluttajalle (etunimi at heiluvahanta piste fi)