Räyhääjien ja arkatassujen kurssi

Onko koirasi rähjäherkkä, häntä koipien välissä karkuun luikkiva tai hyvin itsehillintäongelmainen erilaisia häiriöitä kohdatessaan? Rähjääjien ja arkatassujen kurssilla jokaiselle treenaajalle suunnitellaan mahdollisimman yksilöllisesti sopivia treenejä, jotka aloitetaan aina ensin yksi koira kerrallaan. Kurssin aikana koirille koulutetaan rauhallisempaa mielentilaa ja toivottuja käytöksiä räyhäämisen ja arastelun tilalle niin siedättämisen ja vastaehdollistamisen, peruskäytösten kouluttamisen (korvaavan käytösmallin luominen) kuin myös uuden Behavior Adjustment Training 2.0 -menetelmän avulla.

Paneudumme myös siihen, kuinka ihmisen oma elekieli ja rentoutuminen sekä koiran elekielen ymmärtäminen ja siihen reagoiminen on tärkeää. Siedätämme koiria erilaisiin häiriöihin suunnitelmallisesti palkitsemiseen perustuvien menetelmien kautta, ehkäisten mahdollisimman hyvin ei-toivotun käytöksen syntyminen. Jokaiselle koiralle tehdään oma oppimissuunnitelma.

Miira Hellstenin äitiysloman aikana (8/2019 > ) kouluttajina kurssilla Heiluvan Hännän eläintenkouluttajat Piia Laine, Saana Palkki ja Jonna Toljamo, joilla on paljon kokemusta näistä koulutuksista tukitaitojen kouluttamisen ja BAT2.0-menetelmän osalta. 

HUOMIOITAVIA ASIOITA:
1) Tarkempi treeniaikataulu eli kellonaika lähetetään osallistujille aina viimeistään 1-2 päivää ennen kunkin viikon treenipäivää. Kerrothan heti ilmoittautumisen yhteydessä, jos sinulle käy treenit vain tiettyjen kellonaikojen välillä treenipäivinä eli esim jos klo 16-17 aikaväli ei käy sinulle millään, kiitos! Sopivan häiriön saamisen vuoksi kellonajat siis vaihtuvat eri treenipäiville, jotta saamme seurattua ensin koirien ja omistajien edistymistä ja suunniteltua mahdollisimman hyvin toisilleen sopivia koirakoita keskenään treenaamaan.

2) Kyseessä on kurssi Pitäjänmäen tiloissamme ja läheisyydessä, joten koiran tulee pystyä matkustamaan paikalle, joko autolla tai julkisilla, osallistuakseen koulutukseen. Mikäli matkustaminen ei onnistu, kysy luento- ja yksityiskoulutuspakettia suoraan kouluttajiltamme. Lisätietoa yksityiskoulutuksesta

3) Otathan aina säänmukaiset vaatteet niin itsellesi kuin koirallesi, koska olemme myös ulkona - pakkasraja ulkona tapahtuville ohitustreeneille yleensä -15 astetta! Luennoille ilman lemmikkiä, treeneihin aina lemmikin kanssa.
_________________________

LOKAKUU 2019  HELSINGIN KURSSIN AIKATAULUT 

Luentojen ja seminaarien lisäksi kurssi sisältää 3 tuntia yksityiskoulutusta ja 3 häiriötreeniä (n. 40min/kerta) yksityiskoulutuksena eri päivinä.

HUOM! Kouluttajat jakavat yksityiskoulutustunnit (tukitaitotreenit), joten osta paikka sen kouluttajan osiosta, jonka yksityiskoulutusajat sinulle sopivat. 

* 3 krt yksityiskoulutuksia, 1 tunti kerrallaan, koulutustiloissamme Pitäjänmäellä tai tilan lähellä ulkona. 

Saana
ti 22.10. klo 14.45
to 24.10. klo 16.45
to 31.10 klo 16.45
to 7.11. klo 16.45

Piia
su 20.10. klo 15.30
la 26.10. klo 15.45
pe 1.11. klo 16.15  (ulkona)

Jonna
Voit myös kysyä aamupäiväaikoja näille päivämäärille 
(info (at) heiluvahanta piste fi)
ti 22.10 klo 13.45 ja 15
ti 29.10 klo 13.45 ja 15
to 31.10 klo 16 ja 17.15 (ulkona)

* 3 krt ihmis- ja koirahäiriötreenejä Jonnan ohjaamina ulkona noin 40 min/kerta: la 9.11. klo 11-17, la 16.11. klo 11-17, la 23.11. klo 11-17. (mahdollinen korvauskertapäivä häiriötreenille (esim. kouluttajan sairasperuutus: la 30.11. klo 11-17) . Ihmis- ja koirahäiriöharjoitukset ulkona toteutetaan myös yksityiskoulutuksena, jolloin jokaiselle sovitaan ajat erikseen kouluttaja Jonnan kanssa. 

_____________________________________

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

  • Sopii rähjäherkille, ohitus- tai käsittelyongelmaisille, aroille tai itsehillintäongelmaisille koirille.
  • Kaikenikäisille ja -rotuisille koirille, erityisen hyvin myös uudelleensijoitetuille koirille.

Vaaditut esitiedot:

  • Ennen kurssia erikseen sähköpostitse lähetettävä kysymyslomake. Täytäthän viimeistään 5 päivää ennen ensimmäisiä treenejä.
  • luennot tai seminaarit (mukana kunkin kurssin aikataulussa)

Mitä kurssi pääpiirteittään sisältää?

  • Jokaiselle oma kurssisuunnitelma
  • Teorialuennot
  • Treenit yleensä yksi koira kerrallaan eli kurssi on ykstityiskoulutusta tilojemme yhteydessä ja ohitus/kohtaamistreenejä yksi koira kerrallaan puistoissa suht lähellä koulutustilojamme.
  • Kontaktin, motivaation ja hyvinvoinnin parantamista, peruskäytösten treenaamista
  • Häiriöihin siedättämistä palkitsemiseen perustuvilla menetelmillä (vastaehdollistaminen, siedättäminen, korvaavan käytöksen kouluttaminen, Behavior Adjustment Training 2.0 –metodi, hyvinvoinnin parantaminen, ei-toivotun käytöksen ehkäisemisen oppiminen)
  • Mahdollisuus jatkotreeneihin esim. irrallisina BAT-treeneinä - ks. nettisivuilta tai kysy lisää kouluttajalta