ZEN - aikuisille koirille

Kursseja sekä Helsingissä että Porvoossa, tarkistathan kurssipaikan ennen ostoa

Rauhoittumiskurssin tavoitteena on opettaa eri syistä kiihtyvälle tai innostuvalle koiralle rauhoittumiskäytöksiä sekä erilaisia iloisia temppuja niin arjen kuin harrastustenkin sujuvoittamiseksi. Harjoittelemme esimerkiksi oman suoritusvuoron odottamista, rauhassa katsomista, vieraan koiran tai ihmisen läheisyyden sietämistä ja / tai tervehtimistä.

Kurssin sisältö muokkautuu osallistujien tarpeiden mukaan. Jos et ole vielä käynyt meidän kurssejamme, niin kysythän suoraan kouluttajalta, onko kurssi teille soveltuva. Alle vuoden ikäisille koirille suosittelemme ZEN-pentu-kurssia.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

- Nuorille koti- tai harrastuskoirille, joilla on taipumusta kiihtyä erilaisissa tilanteissa / häiriöissä tai joiden kanssa rauhoittumista halutaan opettaa ennakkoon
- Harrastuksissa kiihtyville koirille tai koirille, jotka eivät malta odottaa omaa vuoroaan
- Haukkumista tai arkuutta ihmisiä, koiria tai vieriata paikkoja kohtaan
- Mikäli koiralla on voimakasta rähjäämistaipumusta, Räyhääjien ja arkatassujen kurssi on sopiva valinta tai yksityiskoulutus
- Perustaito-kursseja käyneille koirakoille tai muussa koirakoulussa vastaavia kursseja käyneille (Kiva koirakansalainen, Kontakti kuntoon, Pentukurssi tmv.)

Vaaditut esitiedot:

- Palkitsemiseen perustuvan koulutuksen perusteet (käytössä oleva palkkiomerkki, erilaisten palkkioiden käyttö jne)
- Rähjääjien ja arkatassujen- tai Kiva koirakansalainen -kurssi (tai vastaavat tiedot) jos kyseessä rähjäherkkä koira esim. arkuuden vuoksi

Suositeltavat esi- ja lisätiedot:

Luennot ostettavissa ja katsottavissa verkkotallenteina Luennot-valikosta
- Eläin oppii? -luento 
- Koiran ongelmakäytös -luento
- BAT 2.0 - ohitukset ja kohtaamiset -luento
- Elekieli-luento

HUOM! Kurssin alustava rakenne

  • Kurssin ensimmäinen kerta kestää 2-2,5 tuntia, jolloin ensin keskustelu ja tarvittaessa teorian läpikäyntiä ilman koiria. Sen jälkeen kukin koira tulee yksitellen harjoittelemaan noin 20 minuutiksi jotain tukitaitoa.
  • Toisella kerralla samaan aikaan harjoittelee 2 koiraa kerrallaan, noin 30min per pari
  • Kolmas ja neljäs kurssikerta joko vaihdetaan harjoittelevia pareja tai treenataan kaikki yhtä aikaa kurssitilassa
  • Kurssin muoto vaihtelee sen mukaan, miten kurssilaiset etenevät ja mitä tarpeita kullakin on. Joskus yksi koira tekee lyhyen yksityisharjoituksen ja muut koirat treenaavat yhdessä loppuajan. Näin saamme pikkuhiljaa lisättyä häiriötä onnistuneesti. Tästä syystä koiran on hyvä pystyä odottamaan vuoroaan autossa tai ulkona toisen ihmisen kanssa. Ihmisten on suositeltavaakin seurata toistensa treenejä, sillä niistä oppii lisää mm. tukitaitoja.

Mitä kurssi pääpiirteittään sisältää?

- kontaktin parantaminen
- oikea-aikainen palkitseminen ja koiran motivointi
- erilaisia kohdentamistreenejä ja niihin keston rakentamista - avuksi arkeen ja rauhoittumiseen
- erilaisia rauhoittumis- ja vireenhallintakäytöksiä, kuten petitreeni, off-switch -käytös, rauhoittumisen ja toivotun kiihtymisen vuorottelua jne.
- häiriöiden rauhassa katsominen ja sietäminen
- luopuminen ja itsehillinnän kasvattaminen