Koiran ongelmakäytös

Luento on verkkoluentotallenne, jonka voit katsoa kuukauden ajan tilauksesta. Voit opiskella verkon kautta kätevästi kotisohvaltasi.

Kursseihin sisältyviin luentoihin laitamme katseluoikeuksia pääsääntöisesti perjantaisin (kurssin ostamispäivämäärien mukaan) ja lähetämme siitä erillisen ohjesähköpostin.

Koira näykkii, hyppii päälle, ohituksessa on ongelmia, ovikellolle haukutaan, koira vetää hihnassa – nämä esimerkiksi ovat tyypillisiä koiranomistajan kohtaamia haasteita.

Luennolla käymme läpi koulutusteorioita siitä, millä eri keinoilla opettaa koiralle toisenlainen, kannattavampi käytösmalli ja positiivinen tunnetila. Luennolla käsitellään tutkimustietoa siitä, miksi koira käyttäytyy, miten käyttäytyy, näytämme videoita ja valotamme erilaisin esimerkein kuten videoilla, miten vahvistaa toivottua käytöstä ei-toivotun tilalle.

BAT:sta myös oma, erillinen luentomme ja seminaarimme – luennoija, Luennoija, eläintenkouluttaja Miira Hellsten on Suomen toistaiseksi ainoa sertifioitu BAT-kouluttaja (CBATI). Hän pitää myös erikseen näihin teemoihin liittyvää BAT 2.0 -luentoa, jota suosittelemme jatkoluennoksi.

Huom, ennen tätä luentoa kannattaa kuunnella, jos mahdollista, Miten eläin oppii -luento, jossa syvennytään oppimisen lainalaisuuksiin eli miten ylipäätään kouluttaa koiraa ja miten eläin oppii. Samoin Koiran elekieliluento antaa tärkeää pohjaa koiran kouluttamiselle ja ymmärtämiselle.