Yksityiskoulutus kissoille

Makaako kissasi päivät sohvalla, lähes ainoana aktiviteettinaan hiippailla ruokakupille tai katsella ikkunasta haikeana ulos? Kissan geenit sanovat, että sillä on tarve tehdä ruokansa eteen paljon töitä metsästämällä. Kotikissa voi saada valoa elämäänsä, kun annamme sille ruuan hauskojen temppujen (aktivointi) ja ruuan etsintätehtävien (virikkeistäminen) muodossa. Samalla saamme ehkäistyä ja poiskoulutettua ei-toivottua käytöstä, parannettua suhdetta kissaan ja oppia paremmin kommunikoimaan kissamme kanssa ja opimme ymmärtämään sen elekieltä. Kyllä, kissaakin voi kouluttaa.

Huom! Löydät paljon kissa-asiaa myös Miira ja Simo Hellstenin rescuekissa-projektin blogista.

Kouluttajat

Heiluvassa Hännässä kissakoulutuksia hoitavat Janina Rönnqvist ja Miira Hellsten.

* Janinalla on perjantai-iltaisin yksityisaikoja kissa-asiakkaille. Ne löytyvät tämän linkin takaa
* Janinan pitämä Kissojen alkeiskurssi löytyy täältä
(Kun olet kirjautuneena sivuille, näet onko koulutus lisättävissä ostoskoriin vai loppuunmyyty, siitä tiedät, minä aikoina on vapaata. Voit myös toivoa lisäaikoja janina@heiluvahanta.fi)

Miten koulutus tapahtuu käytännössä?

Kissojen kanssa treenaaminen tapahtuu yksi asiakas kerrallaan koulutustiloissamme tai kotikäyntinä. Saman perheen kissat voivat tulla treenaamaan samalla koulutusajalla näin sovittaessa. Kurssin sisältö muokataan asiakkaan toiveiden sekä kissan taipumusten mukaisesti. Harrastuslajeja voi treenata edullisemmalla pakettihinnalla kurssimuotoisesti.

Aloitamme syksyllä 2020 myös kurssimuotoisen kissakoulutuksen, jossa ensimmäinen kerta on pidempi teoria / käytäntö ilman kissoja ja sen jälkeen treenivuorot yksi kissa kerrallaan.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

  • Kaikenikäisten ja -rotuisten kissojen huoltajille

Suositeltavat esitiedot:

  • Eläin oppii -luento

Mitä koulutus voi pitää sisältää?

  • treenit pyritään räätälöimään kullekin kissalle ja huoltajalle sopiviksi esimerkiksi alla olevien ideoiden mukaisesti
  • kissa-agilitya - käytössä kissoille suunnitellut esteemme
  • erilaisia temppuja kuten istuminen, kosketuskeppi, kantoboksiin meneminen, odottaminen
  • arjen taitoja kuten valjaissa (vetämättä) kävely, istuminen tietylle paikalle hiljaa ruokakuppia odottamaan, lupasanalla oven aukeaminen jne.
  • kissa-tokoa kuten maahan, seiso, sivulletulo, seuraaminen, noutaminen, estehyppy jne.
  • hajuerottelu Nose Work kissan kanssa eli opetetaan kissaa tunnistamaan ja ilmaisemaan tietty, merkityksellinen haju ja etsimään/ilmaisemaan tämä ympäristöstä (Miira Hellsten kouluttaa hajuasioita kissoille)
  • kissojen ei-toivotun käytöksen poisopettaminen kuten väärään paikkaan pissaaminen/ulostaminen, huonekalujen raapiminen, arkuus, vihamielisyys jne.
  • ruualla ja muunlaisella virikkeistämisessä opastaminen

Kissa-aiheiset luennot ja seminaarit löydät täältä