Nosework

Nosework-teematunnit

Teematunneilla keskitytään tiettyihin nosework-lajin osa-alueisiin, joko aloittaen opettelu tai vahvistaen osaamista vaikeutetuilla tehtävillä.
Tunneilla max kolme koirakkoa, jotta ehdimme myös puhua hieman teoriaa.

Koirien tulee sisäharjoituksissa pystyä odottamaan vuoroaan näkösermin takana ja työskentelemään samassa tilassa muiden koirien kanssa. (Porvoon kursseilla mahdollisuus harjoitella yksi kerrallaan sisällä.)

Nosework-teematunnit su 9.5.2021 Porvoo

Teematunnille voit tulla harjoittelemaan tiettyä noseworkin osa-aluetta joko aloittaaksesi harjoittelun, jotain haastetta ratkoaksesi tai ihan vain harjoitellaksesi.

Su 9.5.2021

 


klo 15.30-16.30 Laatikot: Laatikkoetsintä on toisinaan haastava osa-alue, muun muassa siksi, että koira saattaa nuolla, purra, lätkäistä tassullaan laatikkoa tai kiivetä sen päälle, joko aiempien oppimiskokemustensa vuoksi tai vaikkapa turhautuessaan.

 

Noseworkin perusteet -verkkoluento

Luennoija: Miira Hellsten, nosework-lajin ylituomari, eläintenkouluttaja (AT), YTM, CBATI

Nosework on USA:sta Suomeen rantautunut nenätyöskentelyyn eli hajuerotteluun keskittynyt harrastuslaji koirille. Koira oppii erottamaan etsittävän hajun muiden tuoksujen ja häiriöiden joukosta ja ilmaisemaan sen sijainnin.

Laji ei vaadi koiralta tai ohjaajalta mitään erikoistaitoja. Lajin periaatteisiin kuuluu, että tekemisen täytyy olla mukavaa ja hauskaa sekä ihmisille että koirille.

Tilaa syöte Nosework