Osallistavan käsittelyn teemapäivä 16.6.2024

Osallistavan käsittelyn teemapäivältä saat kattavan paketin sekä teoriaa että käytännön oppeja stressittömän, koiralähtöisen käsittelyn toteuttamiseen. Päivä on jaettu kolmeen ryhmään ja jokaisessa ryhmässä käydään läpi omaa käsittelyyn liittyvää aihetta; ensimmäisessä ryhmässä harjoitellaan kynsienleikkuuta, toisessa erinäisten varusteiden pukemista (esimerkiksi valjaat, takki, kuonokoppa tai kauluri) ja kolmannessa keskitytään turkin hoitoon sekä trimmaukseen.

Treenit aloitetaan puolen tunnin teoriaosuudella, jossa käydään läpi osallistavaa käsittelyä. Mitä se on, miksi osallistava käsittely kannattaa, miten se lisää eläimen hyvinvointia sekä lemmikin ja omistajan välistä kommunikaatiota? Lisäksi puhutaan ryhmän omasta treeniaiheesta ja siihen liittyvistä startti- ja stoppinappuloista.

Teorian jälkeen harjoitellaan käsittelyä käytännössä. Harjoittelu tapahtuu ryhmässä Heiluvan Hännän sisähallissa, jossa jokaiselle koirakolle on oma näkösuojalla rajattu tila. Harjoittelu on mahdollista myös yksitellen, jos treenaaminen muiden läsnä ollessa ei onnistu.

Tältä teemapäivältä saat siis tuhdit eväät käsittelyharjoitusten toimivaan toteuttamiseen sekä selkeät ohjeet itsenäisen harjoittelun jatkamiseen kotona. Harjoituksissa painotetaan koiran iloista mielentilaa, rentoa yhdessäoloa sekä eläimen vapautta valita. Tervetuloa mukaan oppimaan lisää käsittelystä, koiran elekielestä sekä arjen hyvinvoinnista!

Kouluttajana toimii Kanerva Kukkavaara, joka on käynyt Kiva Käsittelijä -kouluttajakoulutuksen.