Kissojen nosework -verkkoluento

Luennoija: Miira Hellsten
Hinta: 20 euroa, Tuotto lahjoitetaan Rekku Rescue ry:lle

Osa 1 Kissa kaipaa:

  • liikuntaa kuten juokseminen, kiipeileminen, piilopaikkojen kuten laatikoiden tutkiminen
  • leikkiä kuten metsästämiskäytöksen eri osat ja ruualla virikkeistäminen
  • aivotyötä kuten pieniä tempputreenejä ja muita aivopähkinöitä purtavaksi kuten kissojen nosework tai muu hajutyöllä virikkeistäminen
  • sosiaalisia suhteita ja hoivakäytöstä
  • lepoa erilaisissa nukkumapaikoissa ja asennoissa

Yksi hyvinvoinnin osa-alue ei pysyvästi korvaa toista. Aktivointi ja virikkeistäminen ehkäisevät ongelmakäytöstä ja parantavat suhdetta ja kommunikointia: ihminen oppii kissastaan ja kissa ihmisestään.

Yli 12 vuotta kissa-asiakkaita kouluttanut ja monta vuotta kodittomia kissoja mm. kotihoitajana auttanut eläintenkouluttaja AT Miira Hellsten Heiluva Häntä koira- ja kissakoulusta on tähän verkkoluentoon koostanut valokuvien ja pienien videoklippien avulla kissan hyvinvoinnille tärkeitä aktivointivinkkejä, joista on apua myös arjen sujumisessa ja ongelmakäytösten ehkäisemisessä ja poiskouluttamisessa.

Osa 2: Kissojen nosework-harrastus eli hajuhommilla kissan aktivointi

Mitä on nosework? Miten aloittaa hajutyöskentely kissan kanssa? Mitkä kissalle lajityypilliset käytökset on hyvä ottaa huomioon noseworkissa? Koirien nosework-lajin ylituomari ja eläintenkouluttaja AT Miira Hellsten Heiluva Häntä koira- ja kissakoulusta kertoo verkkoluennolla vastauksia näihin kysymyksiin ja näyttää useita videoita omien kissojensa huippuhauskasta nosework-harrastuksesta.