Kouluttajatiedot

Piia

Laine

Työskentelen Heiluvan Hännän toimistotyöntekijänä ja kouluttajana (11/2016 alkaen). Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon kesällä 2018. Minulla on myös muita ammatteja.

Kasvoin eläinten keskellä; lapsuuteen kuuluivat kissoja, koiria, kaneja, muutama lemmikkilammas sekä poneja ja hevosia. Harrastin tavoitteellista kilparatsastusta niin esteillä kuin kouluratsastuksessa 6-16 -vuotiaana ja tuon ajan meillä oli myös oma talli, jossa luonnollisesti osallistuin arjen töihin, omien ja hoitohevosten kanssa.

Muutaman vuoden eläimettömän elon jälkeen luokseni muutti rescue-kisu Viiru. Viiru oli arkajalka, jonka eteneminen ”rohkeuskisuksi” kuitenkin alkoi, kun perusluottamus oli saavutettu.

Vuodesta 2012 on kouluttanut ja kouluttautunut omia koiria, kahta aikuista kodinvaihtajaa (bordercollie ja australiankelpie) sekä australiankelpiepentua moderneilla koulutusmenetelmillä sekä arjen asioissa että eri harrastuslajeissa. Lisäksi olen kasvattanut labradorinnoutaja opaspennun, joka nykyään työskentelee oppaana. Omien koirien lisäksi treenaan välillä kavereiden koirien kanssa.

Harrastan tai olen harrastanut mm. näitä lajeja: Nose Work, toko, rally-toko, agility (alkeet), koiratanssi sekä erilaiset hajutyöt (hajuerottelu, esine-etsintä, ihmisjälki, verijälki, eläinjälki lähinnä kesäisin) kuin näitä tukevia erilaisia temppuja ja jumppatuokioita. Kilpailemisen harrastaminen on hyvä asia itselleni, sillä asetetut tavoitteet aktivoivat järjestelmälliseen harjoitteluun. Minulle kuitenkin kilpailuja tärkeämpää on arkielämä, kaikkien hyvinvointi ja monipuolinen tekeminen eläinten kanssa. Esim. kilpailuista eläköitynyt seniorikoiranikin syttyy treenaamisesta ja sen kanssa on kiva harjoitella uusia asiota / liikkeitä oppiakseen jälleen itse enemmän. Käytännön opintojen, eli kurssien ja koulutusten lisäksi käyn myös monipuolisesti eri kouluttajien luennoilla.