Kouluttajatiedot

Piia

Laine

Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja ja työskennellyt Heiluvassa Hännässä vuodesta 2016.

Kasvoin eläinten keskellä: lapsuuteen kuuluivat kissoja, koiria, kaneja, muutama lemmikkilammas sekä poneja ja hevosia. Harrastin tavoitteellista kilparatsastusta niin esteillä kuin kouluratsastuksessa 6-16 -vuotiaana ja tuon ajan meillä oli myös oma talli, jossa luonnollisesti osallistuin arjen töihin, omien ja hoitohevosten kanssa. Muutaman vuoden eläimettömän elon jälkeen luokseni muutti rescue-kisu Viiru. Viiru oli arkajalka, jonka eteneminen ”rohkeuskisuksi” kuitenkin alkoi, kun perusluottamus oli saavutettu.

Vuodesta 2012 on kouluttanut omia koiria, kahta aikuista kodinvaihtajaa (bordercollie ja australiankelpie) sekä australiankelpie- ja metsästyslinjaisen labradorin pentuja positiivisen vahvistamisen koulutusmenetelmillä sekä arjen asioissa että eri harrastuslajeissa. Lisäksi olen kasvattanut labradorinnoutaja opaspennun, joka nykyään työskentelee sokean opaskoirana. Omien koirien lisäksi treenaan välillä kavereiden koirien kanssa.

Harrastan tai olen harrastanut mm. näitä lajeja: Nose Work (hajutesti ja möllikokeet edesmenneen koiran kanssa), Rally-toko (RTK2), agility, toko sekä erilaiset hajutyöt (hajuerottelu, esine-etsintä, ihmisjälki, verijälki, eläinjälki lähinnä kesäisin) kuin näitä tukevia erilaisia temppuja ja jumppatuokioita. Kilpailemisen harrastaminen on hyvä asia itselleni, sillä asetetut tavoitteet aktivoivat järjestelmälliseen harjoitteluun. Minulle kuitenkin kilpailuja tärkeämpää on arkielämä, kaikkien hyvinvointi ja monipuolinen tekeminen eläinten kanssa. Esim. kilpailuista eläköitynyt seniorikoiranikin syttyy treenaamisesta ja sen kanssa on kiva harjoitella uusia asiota / liikkeitä oppiakseen jälleen itse enemmän.

Käyn säännöllisesti sekä luennoilla että erilaisissa käytännön koulutuksissa omien koirieni kanssa. Tämä ylläpitää opittuja asioita ja tuo paljon uutta myös.