Kouluttajatiedot

Nina

Sokolow

nina@heiluvahanta.fi

Eläimet, erityisesti koirat ja hevoset ovat kuuluneet elämääni jo ihan lapsesta asti. Olen suorittanut Eläintenhoitajan ammattitutkinnon ja valmistuin keväällä 2016 Eläintenkouluttajaksi, Axxell Brusabyssä, Kemiössä.

Aiemmin olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa:

  • Käyttäytymistieteellisen Kouluttajakoulutuksen keväällä 2009
  • Ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot keväällä 2010
  • Hajuerottelu-kurssin keväällä 2012

Pelastuskoiraliiton järjestämänä:

  • Tunnistusjälkikoulutusryhmässä mukana
  • Pelastuskoiraohjaaja kouluttajakoulutus keväällä 2015

Olen myös käynyt useilla koirien koulutukseen, käyttäytymiseen ja terveyteen liittyvillä luennoilla vuosien varrella, mm. Miira Hellstenin BAT-koulutukset, Tommy Wiren, Tuire Kaimio, Kaisa Hilska, Marjatta Snellman, Leena Piira, Janina Råsted, David Appleby, Tuulia Appleby, Katariina Tiira, Sanni Somppi, Esa K. Viitala, Ilkka Hormila, Mia Skogster ja Minna Tallberg.

Omia koiria on ollut kymmenisen vuotta. Ratsastus ja hevosten hoitokokemusta on 35 vuoden ajalta. Tällä hetkellä minulla on 11-vuotias Snautseriuros, jonka kanssa olen harrastanut agilityä, 8-vuotias käyttölinjainen Saksanpaimenkoiranarttu ja 2-vuotias Belgianpaimenkoira malinois narttu, joita koulutan pelastuskoiriksi. Samassa taloudessa asuu myös mieheni ja hänen koiransa.

Koirien koulutus kuuluu jokapäiväiseen elämääni. Koulutan myös pelastuskoiraryhmää Länsi-Uudellamaalla. Saksanpaimenkoiralleni olen kouluttanut positiivista ehdollistamista käyttäen mm. tottelevaisuutta (BH-koe suoritettu syksyllä 2012), hajuerottelua purkkiradalla ja tunnistusjälkeä sekä pelastushakuun liittyen kertovan ilmaisun takaperin ketjuttamalla (Rauniosoveltuvuuskoe suoritettu syksyllä 2013, Maastoetsinnän peruskoe suoritettu syksyllä 2015). Malinoisin kanssa olemme myös treenanneet pelastuskoiratoimintaa, lisäksi olemme suorittaneet BH-kokeen ja Tokossa meillä on nyt TK1-koulutustunnus.

Koirien ja omistajien kouluttaminen on intohimoni, sekä eläimien hyvinvoinnin lisääminen on minulle erityisen tärkeää.