Pentuleikkikoulu

PENTULEIKKIS MUUTTUU VUONNA 2018! Puolen tunnin leikkiryhmä jaetaan kahteen kokoluokkaan, jolloin leikkitilaa on enemmän ja ryhmäjakojen avulla toteutumisaste paranee.

Pentuleikkikoulu ei ole kurssi, vaan jokaiselle tunnille ilmoittautudutaan erikseen sähköpostilla osoitteeseen info@heiluvahanta.fi kaksi arkipäivää ennen leikkikoulua ja maksetaan tunnin yhteydessä. HUOM! Ilmoittautuminen vahvistetaan aina tekstiviestillä / ohjekirjeellä leikkikoulua edeltävänä päivänä, jolloin olemme koonneet sopivat leikkiryhmät.

Kerro ilmoittautuessasi: oma puhelinnumero, koiran rotu, ikä, paino ja leikkityyli (arka, rohkea rämäpää tms.).
Näin varmistamme, että koiralle löytyy sopiva leikkikaveri. Erotamme omiin ryhmiin hyvin ujot/pienet pennut ja rämäpäät omaansa omistajien toiveita mahdollisimman hyvin kuunnellen. Hyvin ujot pikkusankarit aloittavat ensin turvallisesti sermin takaa muiden leikkiä katsoen. Leikkikoulussa katsomme mahdollisimman hyvin, että jokainen pentu pärjää ryhmässä.

Leikkihetkeen kuuluvat luonnollisena osana koirien käyttäyminen välillä pissalla ulkona eli sisäsiisteyskasvatuksen tukeminen. Leikkikoulussa vahvistamme myös kontaktia huoltajaan. Leikkiminen on tärkeää pennun sosiaalisten taitojen sekä koirakielen kehittymiselle ja muun muassa puremisen eston oppimiselle: kuinka kovaa koirakavereita voi tarttua hampailla. Siksi pennun onkin hyvä tavata muita, erinäköisiä ja kokoisia, terveitä pentuja turvallisessa paikassa.

Ensimmäiset neljä kuukautta ovat kaikkein tärkeintä aikaa koiran sosiaalistumiselle. Emme suosittele, että pentu tervehtii kadulla hihnassa kaikkia koiria, vaan että se pääsee vain lupasanan kuultuaan leikkimään turvallisten, mukavien leikkikavereiden kanssa yhteisellä sopimuksella turvallisissa paikoissa – kadulla tulisi oppia ensisijaisesti maltilla ohittamaan muut kulkijat.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Noin 2-6kk ikäisille kaikenrotuisille pennuille

Pennun ei tarvitse olla rokotettu, kunhan se on terve. Jos ilmenee esim. ripulia, leikkikouluun ei voi tulla

Suositeltavat esitiedot:

  • Koiran elekieli -luento
  • Miten eläin oppii -luento

Mitä kurssi pääpiirteittään sisältää?

  • Alussa ryhmäjako ja kontaktin vahvistamista häiriöissä
  • Lupasanan kouluttamista leikkimään lähtemiseen maltilla – jos pentu pääsee leikkimään ulinalla tai karkailemalla, nämä ei-toivotut käytökset vahvistuvat
  • Koiran elekielin oppimista ja turvan tarjoamisen ideaa, jos jotakuta jännittää – ehkäistään ei-toivotut säikähdykset niin hyvin kuin suinkin mahdollista
  • Opitaan seuraamaan iloista leikkihetkeä, mistä eleistä ja asioista se koostuu

Ryhmään otetaan kerrallaan kerrasta riippuen max 6-8: riippuu leikkijöiden luonteesta, koosta ja sopivuudesta leikkiäkseen keskenään erillisissä pienryhmissä. Jos mukana useita toisilleen jo tuttuja ja hyvin toimeentulevia pentuja, osallistujia voi olla noin kymmenen kerrallaan. Huom! Leikkikouluja järjestetään satunnaisesti myös muina ajankohtina, muita ajankohtia voit tiedustella suoraan kouluttajalta!