Noutajien pentukurssi

Noutajien pentukurssi

Noutajien pentukurssi on pohjiltaan samanlainen kuin muutkin pentukurssit, mutta mukana on myös noutamiseen liittyivä alkeistreenejä. Kurssi on myös hieman pidempi, kuin tavallinen pentukurssi.

Hyvien käytöstapojen oppiminen ja koiran sosiaalistaminen on tärkeää aloittaa heti, kun pentu tulee uuteen kotiinsa. Jo opittuja tapoja on hankalampaa kouluttaa pois, kuin opettaa heti halutuille tavoille. Koiran sosiaalistamisessa puolestaan ensimmäiset kolme ja puoli kuukautta ovat korvaamattoman tärkeää aikaa.

Ensimmäiset kolme ja puoli kuukautta ovat kaikkein tärkeintä aikaa koiran sosiaalistumiselle, että se oppii muut ihmiset, koirat, kissat, kulkuneuvot, kävelypinnat sekä erilaiset ohitettavat asiat ja äänet mukaviksi, normaaleiksi asioiksi. Siksi pentukursseillemme voi tulla myös rokottamattoman, alle kolmikuisen pentukoiran kanssa: pennulla on silti vielä emolta saamiaan vasta-aineita elimistössään rokotusten saamiseen eli kolmen-neljän kuukauden ikään asti. Toisaalta USA:ssa esimerkiksi on entistä enemmän yleistynyt varhaisrokottaminen: ensimmäinen rokotus voidaan koiralle antaa jo 6-8 viikon iässä, toinen kolmekuisena ja kolmas neljän kuukauden iässä. Näin rokotukset vastaavat silti myös Kennelliiton vaatimuksia mahdollista kisauraakin ajatellen (koiran tulee saada rokotukset kolme- ja nelikuisena liiton vaatimusten mukaan). Mutta Suomessakin varhaisrokotuksia annetaan useilla lääkäriasemilla.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Pentukurssi on tarkoitettu noin 2-⁠5 kk ikäisille pennuille ja heidän koko ihmisperheelleen (lapset voivat tulla mukaan iän ja keskittymiskyvyn mukaan)
Nuori pentu voi osallistua kurssilla jo ennen rokotuksia, kunhan pentu saa rokotukset suositellussa aikataulussa.
HUOM. 5-12 kk + aikuisille ja vanhoille koirille käy ensimmäiseksi kurssiksi mm. Kiva Koirakansalainen -kurssi.

Suositeltavat esitiedot:

  • Eläin oppii? -luento (3t)  (sisältyy hintaan)
  • Koiran elekieli -luento (4t)  (sisältyy hintaan)
    Kursseihin sisältyviin luentoihin laitamme katseluoikeuksia pääsääntöisesti perjantaisin (kurssin ostamispäivämäärien mukaan) ja lähetämme siitä erillisen ohjesähköpostin.

Mitä kurssi pääpiirteittään sisältää?

YKSILÖKOHTAISIA koulutusohjeita

  • enintään 4-5 koiraa/kurssi takaa laadukkaan yksilöohjauksen – häiriönsiedätystä unohtamatta
  • Oma pentukansio - artikkelikokoelma ja harjoituksia pennun koulutukseen ja sosiaalistamiseen
  • Motivaation ja kontaktin rakentamista huoltajaan
  • Oikea-aikaisen palkitsemisen oppimista erilaisilla palkkioilla ja leluleikin pelisääntöjä
  • Luopumista, luoksetuloa, hihnakäytöstä, rauhassa katsomista, häiriöiden sietämistä ja käsittelyharjoituksia sekä muita perustaitoja