BAT 2.0 - ohitukset ja kohtaamiset maltilliseksi

Tästä seminaarista hyötyy jokainen koiranomistaja koiran ulkoilutus, häiriönsieto- ja käsittelytilanteissa. ”BAT 2.0 on elämäntapa”, kuten Miiran BAT 2.0. seminaariin syksyllä osallistunut kuuntelija kirjoitti osuvasti palautelomakkeeseen.

Amerikkalaisen eläintenkouluttaja Grisha Stewartin kehittämässä BAT 2.0. eli Behavior Adjustment Training 2.0 -menetelmässä (uusin 2.0-metodi luotu vuonna 2014) autetaan niin koiria kuin muitakin eläinlajeja oppimaan itsevarmuutta ja sosiaalisia, kohteliaita käytöstaitoja rähjäämisen, ylikiihkeyden tai pakoilun sijaan. BAT 2.0 -menetelmän tarkoituksena on luoda eläimelle turvallinen koulutustapa, jolla saada positiivinen kokemus ympäristön häiriöistä, varsinkin ihmisistä ja eläimistä. Menetelmässä käytetään apuna niin eläimen elekielen ja stressitilan tunnistamista, taitavaa, koiraystävällistä pitkän hihnan käyttöä, toiminnallisia vahvisteita sekä ohjaajan taskusta tulevia palkkioita (namit, lelut) ja ennalta suunnittelua. Aluksi pyrkimys on järjestettyjen koulutustilanteiden avulla opettaa eläintä käyttämään omaa rauhoittavaa elekieltään tehden siitä kannattavaa eläinyksilölle rähisemisen, karkuun luikkimisen tai liian kiihkeästi toisten koirien luo ryntäilyn tilalle.

BAT on myös metodi ennaltaehkäistä ohitusongelmia tai koira/ihmiskohtaamisten ongelmia, joten se sopii erinomaisesti vasta koiranhankintaa suunnittelevalle ihmiselle tai pentukoiran huoltajalle.

Seminaarissa treenataan myös pitkän hihnan käyttöä ILMAN oikeita koiria – ihminen saa myös kokeilla, miltä tuntuu olla koirana hihnan toisessa päässä ja täten saada lisää oivalluksia hihnakäytön pehmeyteen ja äkkijarrutusten ja tunteiden ylikuumenemisen välttämiseen. Säästä riippuen hihnatreenit ulkona, eli otathan mukaasi luennolle säänkestävät vaatteet, kiitos.

HUOM! Jos et ole vielä käynyt Elekieli-luentoamme, niin suosittelemme käymään sen mieluiten jo ennen BAT-luennon kuuntelua.