Taitavaksi kouluttajaksi Tommy Wirenin opeissa

Taitavaksi kouluttajaksi Tommy Wirenin opeissa

Aika: 7.-8.10.2017 klo 10-16

Hinta: 180 e eläimen kanssa

Televisiosta ja kirjoistaan tuttu eläintenkouluttaja Tommy Wiren tulee Heiluvaan Häntään pitämään koulutustekniikan työpajan koiran- ja kissanomistajille. Mukaan mahtuu 12 koiran- tai kissanohjaajaa. Eläimen tulee olla varmuudella sen verran rohkea, että se pystyy treenaamaan ihmis- ja koira/kissahäiriössä – tiloissa on samaan aikaan kuusi eläintä kerrallaan – muut eläimet odottavat ohjaajiensa autoissa tai kissat toimistomme puolella omissa häkeissään. Eläinten väliin voidaan kuitenkin laittaa koulutustilassa sermit eli näköesteet, jotta jokainen saa oman treenirauhan.

Kaksipäiväisessä työpajassa rakennetaan yksityiskohtaisista osista kokonaiskuvaa tehokkaaseen eläinkoulutukseen. Aihealueet treenataan ensin ilman eläintä ja sen jälkeen eläimen kanssa. Tommy selittää ideat, mutta työpaja on käytännön treenaamista ilman pidempää luentoa aiheista.

Kurssin aikana käsitellään seuraavat koulutuksen peruspilarit:

1. Toiminnan aikaansaaminen erottelevan vahvistamisen avulla (shaping).
2. Vihjeen liittäminen ja ärsykekontrolli
3. Halutun käytöksen siedättäminen häiriöihin
4. Käytöksen yleistäminen varmaksi kohti lopullista

Työpaja sopii niin eläintenkouluttajille, yhdistysten kouluttajille kuin kaikille eläinharrastajille, jotka haluavat kehittyä kouluttajina. Vahva talo rakennetaan vankkojen perusteiden päälle – samoin vahva käytös rakennetaan varmojen perusasioiden päälle.