Onnellinen kissa -seminaari

Onnellinen kissa -seminaarit vuonna 2020:

Kissaa on jalostettu vasta varsin vähän ja se kaipaakin luonnonvaraisen kissan tavoin metsästettävää jopa kymmenen kertaa päivässä. Ei siis ihme, että kotikissa tylsistyy ja lihoo helposti neljän seinän sisällä. Kissa kaipaa mielekästä puuhaa elämäänsä erilaisten virikkeiden kautta ja nauttii temppukoulutuksesta.

Kissan kanssakin voi treenata agilitya ja kissan fysiikalle ovat hyväksi erilaiset jumppatemput. Lisäksi kissalle todella kannattaa treenata mukavaksi käsittelyä, jotta hoitotoimet ja eläinlääkärissä käynti kuten vaikkapa verinäytteen otto olisi helpompaa ja mukavaa kissalle – ja hoitajille.

Luennolla käydään läpi myös kaiken kouluttamisen ja hyvinvoinnin kulmakiveä eli kissan elekielen ymmärtämistä sekä kissan stressiä. Selvitämme myös yleisimpien ei-toivottujen käytösten syitä ja ratkaisukeinoja ja käymme pennun sosiaalistamista ja aran kissan kouluttamista rohkeammaksi.

VINKKI: Miira ja Simo Hellstenillä on ollut rescuekissapentue emoineen kasvamassa loppuvuodesta 2018. Linkistä avautuvasta blogista pääset seuraamaan pentueen ja emon touhuja ja saat samalla paljon vinkkejä kissan elämästä yleisesti sekä sosiaalistamisesta Viiksikko 

Onnellinen kissa -luennolle syksyllä 2017 osallistuneen ihmisen palaute (Facebook-sivultamme):

"Onnellinen kissa -seminaari oli aivan loistava. Paljon tietoa ja käytännön asioita. Miira Hellsten oli todella hyvä luennoitsija ja kissan elämään syvällisesti perehtynyt, isolla sydämellä. Lämpöinen kiitos, sain seminaarista paljon evästä tulevan kissani hyvään elämään kanssani..."