Miten eläin oppii?

Jos ilmoittaudut jollekin käytännön kursseistamme, luento saattaa sisältyä kurssin hintaan - tästä on maininta kyseisen kurssin kohdalla! Tällöin valitset itsellesi sopivan luentopäivän kurssille ilmoittautumisen yhteydessä alasvetovalikosta. Huomaathan, että myös luentoihin sovellamme peruutusehtojamme.

Luennon kesto noin 3 tuntia ja luennoille osallistutaan ilman eläimiä. Saatte tarkemmat ohjeet sähköpostissa kurssikirjeessä muutamaa päivää ennen luentoa.

Luennon sisältöä

Luennoitsija: syksy 2019 ja kevätkausi 2020 Eläintekouluttaja (at) Piia Laine
muulloin Miira Hellsten, YTM, Eläintenkouluttaja AT, CBATI

Luennolla läpikäytäviä taitoja tarvitset pohjatiedoksi kouluttaessasi eläimellesi mitä tahansa asiaa arkitottelevaisuudesta kilpailuvalmiiseen koiraan tai kissaan. Suositeltavaa olisi kuunnella luento ENNEN kurssin tai yksityiskoulutuksen alkamista – luennolla käytyjä asioita hyödynnetään kursseilla ja kotona eläimen kanssa treenatessa ja ylipäätänsä eläimen kanssa ollessa. Aina luentoajankohdat eivät sovi kurssiaikatauluun, joten käythän luennolla kurssin aikana tai mahdollisimman pian sen jälkeen.
 

Eläinhän oppii kaiken aikaa arjessa, joten on hyvä osata vahvistaa toivottuja käytöksiä ja ehkäistä ei-toivottuja. Luennolla käydään läpi mm. eläimen motivointia ja oikea-aikaista palkitsemista erilaisia palkkioita hyödyntäen, eri tapoja saada haluttu käytös aikaan, miten luoda hyvä suhde eläimeen, kouluttaa malttia sekä hihnakäytöstä ja saada hoitotoimet sujumaan. Esimerkkejä niin videoiden kuin mahdollisten live-esiintymistenkin avulla. Luennoilla esiintyy usein jokin Miiran omista eläimistä.

Osallistujat saavat power point -kalvoista tiivistelmät sekä muutamia kotitehtäviä.