Koiran suorituskyky & virheetön harjoittelu 24.9 / Jirka Vierimaa

Aika: su 24.9.2017 klo 10-14
Paikka: Höyläämötie 18C
Kouluttaja: Jirka Vierimaa

Koirien suorituskyky sisältää viiveiden poiskouluttamista, määrän avulla motivaatiota kasvattavia sarjoja, palkkioiden harventamisen keston kouluttamista varten sekä konkreettisen voiman harjoittelun. Mutta miten se tehdään käytännössä? Milloin tiedät olevasi koiran kanssa valmis seuraavaan vaiheeseen? Millainen merkitys mukautumisella, verryttelyllä ja palauttavilla harjoituksilla on suorituskyvyn kouluttamisessa?

Luentopäivä sisältää luento-osuuden ja käytännön koulutuksen esittelyä livenä. Luennon aikana avataan suorituskyvyn käsitettä ja sen sisältöä koulutuksen näkökulmasta. Demo-koirien osuudessa esitellään läpinäkyvä harjoituksen suunnittelu, toteutus ja arviointi. Tavoitteena on saada aikaan sujuvasti ilman keskeytyksiä ja viiveitä etenevä harjoitus, jossa jokainen katsoja pysyy kyydissä alusta loppuun. Nämä tekijät auttavat tarkan ja käytännöllisen analysoinnin toteuttamisessa ilman mielipiteiden ja makuasioiden vertailua.
 
Seminaariin otetaan yleisön edessä treenaamaan kaksi koirakkoa kuuntelijapaikkojen lisäksi. Koirakot saavat kukin 2x30min treeniaikaa, jotka pitävät  sisällään suunnittelua, valmistelua, treenausta ja treenin jälkeisen arvioinnin. Koirien tulee olla niin rohkeita,että pystyvät harjoittelemaan penkeillä istuvan yleisön edessä.