Koiran elekieli ja stressi -seminaari

Luennoitsija: Miira Hellsten (tai Piia Laine)
Paikka: Koira- ja kissakoulu Heiluva Häntä, Helsinki
Seminaaripäiviä: la 21.9.2019 klo 11-17, la 9.11. klo 10-16
Hinta: 39€

Huom! Elekieli ja stressi sekä Rähjäämätön ja arkailematon koira BAT2.0 -seminaarit 21-22.9. yhteishintaan 70€. Lue lisää ja osta tästä linkistä


Miksi suosittelemme jokaiselle koiranomistajalle koiran elekieli ja stressi –seminaaria?

Jos ymmärrämme elekieltä paremmin, voimme:

  • Ehkäistä ja estää käytöksiä joita emme halua vahvistaa kuten erilaiset konfliktitilanteet: koira – ihminen, koira –koira jne.
  • Voimme vahvistaa haluamiamme koiran käytöksiä
  • Oppiaksemme huomaamaan jos koiralla kipua / milloin se voi hyvin
  • Luodaksemme paremman suhteen koiraamme

Miksi koira kääntää päätään poispäin, pissaa puskaan tai menee maahan tavatessaan toisen koiran tai ihmisen? Miksi se haukottelee, kun sitä harjataan tai leikataan kynsiä. Miksi toinen koira samassa tilanteessa murisee tai jopa yrittää näykätä? Koirien elekieli ja stressi -luennolla käydään läpi kuvien ja videoiden kera koirien elekieltä.

Koirien elekieli eroaa hyvin paljon ihmisen elekielestä, joten väärinymmärryksiä syntyy helposti. Ihminen ei voi oppia puhumaan täydellistä ”koiraa”, mutta suhde paranee huomattavasti, kun oppii ymmärtämään nelijalkaisen kieltä edes auttavasti ja vahvistaa siitä rauhoittavia osia. Joitain eleitä ihminen voi itsekin käyttää rauhoittelumielessä mm hoitotoimissa, yksinolon opettamisessa, ohitustilanteissa, riitapukareita erottaessa jne. Stressi-osuudessa pohdimme, kuinka koira voi kokea stressiä aivan yhtä monesta eri asiasta kuin ihminenkin ja kuinka eri tavoilla koira voi oirehtia huonoa oloaan. Käymme läpi myös erilaisia keinoja stressin lievittämiseen.