Koiran aistit -luento 29.3.2020 / ELK Anne Myller

Koiran aistit -luento

Oletko koskaan pohtinut, kuinka koira kokee maailman? Onko se likinäköinen ja värisokea, kuten vanhastaan on opetettu? Onko hajuaisti koiran aisteista tärkein? Entä paljonko koirasi havainnot poikkeavat omistasi?

Tällä luennolla selviää, kuinka koiran eri aistit toimivat ja miten tätä tietoa kannattaa hyödyntää käytännön elämässä. Koiran näkökulman ymmärtäminen auttaa sekä sujuvan arjen että tehokkaiden lajitreenien suunnittelussa, joten luento sopii kaikille koiran kanssa eläville aloittelijasta ammattilaisiin.

Luennoitsija Anne Myller on eläinlääketieteen kandidaatti ja ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja ja koirahieroja. Hän kirjoitti eläinlääketieteen lisensiaatin tutkielmansa koiran näköaistista vuonna 2017. Sittemmin kiinnostus aiheeseen vei mennessään ja sai kahlaamaan läpi tieteellistä tutkimusta myös muista koiran aisteista. Taustatietona Annella on aiempia yliopisto-opintoja kognitiotieteestä ja ihmisen havaintopsykologiasta, joten luento pohjautuu vahvasti tieteelliseen tutkimukseen. Silti luennon ote on käytännönläheinen ja helppotajuinen, sillä vaikeiden asioiden selittäminen yksinkertaisesti on erityisen lähellä puhujan sydäntä.

Ilmoittautumiset viimeistään 20.3., mikäli paikkoja jäljellä, myös myöhemmin voi ilmoittautua.