Häirikköluokka

Onko koirallasi ongelmia sietää erilaisia häiriöitä kuten toisia koiria, ihmisiä, erilaisia ääniä, liikkuvia asioita tai vaikeuksia rauhoittua ja keskittyä treenaamiseen?

Häirikköluokka-koirakurssimme on tarkoitettu aroille ja helposti ylikiihtyville koirille perustaitojen ja häiriöiden sietämisen treenaamiseen. Treenit 1-4 koiraa kerrallaan aluksi näköesteiden takana ja lopulta häiriöiden sietoa kasvattamalla. Tällä kurssilla osallistujat avustavat tilanteen mukaan toisiaan ja vertaistukea on mahdollista hyödyntää myös!

Kurssilla harjoitellaan arjessa hyödynnettäviä peruskäytöksiä ja nostetaan koiran ja tämän huoltajan itsetuntoa erilaisilla temppu- ja keskittymistreeneillä koirakosta riippuen. Harjoittelemme myös rentoutumista ja häiriöiden sietämistä erilaisten kohtaamisharjoitusten avulla. Kurssiin hintaan kuuluvat verkkoluennot olisi hyvä katsoa ennen treenien alkua, jotta osallistuja saa teoriapohjan käytännön treeneihin!

Tämä kurssi eroaa Räyhääjien ja arkatassujen kurssista, jossa harjoitukset tehdään pitkälti ulkona ja vapaaehtoisten avustamana. JOS ET OLE VARMA, sopiiko koirasi tälle kurssille, ota yhteys info@heiluvahanta.fi.

Kurssirunko (muutokset mahdollisia koirien tilanteen mukaan)

 • Esitietolomakkeen lähetys kouluttajalle heti ilmoittautumisen jälkeen (etunimi at heiluvahanta piste fi)

 • Ensimmäisellä kerralla kullekin koirakolle 30min yksityiskoulutus.

 • Seuraavilla kerroilla aloitamme ilman koiria 15min tapaamisella. Keskustellaan kotitreeneistä, sovitaan harjoituksista ja miten muut avustavat toisiaan. Sen jälkeen treenataan 2-4 koiraa yhdessä tunnin ajan (esim. pareittain 30min/pari tai mikäli paritreeni on koirille liian vaikeaa, yksitellen 15min/koira)

 • Kurssilaiset pääsevät seuraamaan toistensa treenejä, ja oppimaan näin toistensa harjoituksista

Kurssi sopii aroille, rähjäherkille ja helposti ylikiihtyville koirille, joilla on ongelmia pärjätä ryhmätreeneissä ja erilaisissa häiriötilanteissa kuten toisten koirien, ihmisten, liikkuvien asioiden tai erilaisten äänien esiintyessä.

Kurssi ei sovi yksinolo-ongelman ratkaisemiseen. Yksinolo-ongelmaan suosittelemme yksityiskoulutusta.

Suositeltavat esitiedot: kaikki luennot

Mitä kurssi pääpiirteittäin sisältää?

 • Eläin oppii, Koiran elekieli ja Koiran ongelmakäytös -verkkoluennot (yht n. 9h). Katseluoikeudet saat muutama päivä oston jälkeen ja siitä tulee erillinen sähköposti. 
 • sisältö mukautuu kunkin kurssin kokoonpanon mukaisesti mahdollisimman sopivaksi
 • etukäteen lähetetyn esitietolomakkeen avulla suunnitellaan treenien sisältöä
 • itsehillintää, rauhoittumista
 • kontaktin ja peruskäytösten parantamista arkea helpottamaan
 • häiriöiden sietoon suunniteltuja kohtaamisharjoitteita
 • harjoitukset Pitäjänmäen tai Porvoon toimitilassamme sisällä ja mahdollisesti ulkona