Jälkikurssi

Hajuaisti on koiran tärkein aisti. Kirsua eli koiran nenää hyödynnetään monissa ihmisen työtehtävissä kuten pelastuskoiratyössä ja räjähteiden tai huumeiden etsijänä. Kaikenlaisten koirien hyvinvoinnille on tärkeää antaa tehtäviä, jotka kuuluvat niiden omaan maailmaan, lajityypilliseen käyttäytymiseen.

Liikunta ei voi korvata haistelutarvetta. "Jos ihmisen nenässä sijaitsevat hajujen aistimiseen tarkoitetut reseptorisolut levitettäisiin yhden solun syvyydeltä ihmisen kroppaan, ne peittäisivät kämmenen kokoisen alueen. Saksanpaimenkoiran hajureseptorisolut peittäisivät koko ihmiskehon. Esimerkiksi saksanpaimenkoiran aivoissa on 12 kertaa enemmän voimaa prosessoida hajuja ihmiseen verrattuna”, yhdysvaltalainen poliisikoirakouluttaja Steve White kertoo.

Kenelle kurssi on tarkoitettu

Kurssi on tarkoitettu kaikenrotuisille, yli 5 kk ikäisille koirille aina vanhusikään saakka alkajista myös jo alkeiskurssin käyneisiin koiriin. Sopii myös aroille/räyhäherkille koirille - kouluttaja Nina Sokolow on erikoistunut reaktioherkkien koirien kouluttamiseen.

Kurssi sisältää

  • Kurssilla käymme läpi jäljestämisen perusteita, jotka sopivat myös city-olosuhteisiin eli  veri- ja ihmisjälkeä.
  • 4 treenikertaa (n. 1,5h / kerta)
  • Kurssilla ei treenata kilpailunomaista metsäjälkeä, vaan se on tarkoitettu kivaksi puuhailuksi koiran kanssa: saat ideoita kuinka virikkeistää koiraasi itsenäisesti jälkiharrastuksen kanssa.